Home » Opleidingen » 1*-duiker

1 ster duikopleiding OSC Moby Dick

Als 1*-duiker wordt je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft ten alle tijden binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

Duiken is niet moeilijk!

Duiken is niet moeilijk. Duiken is ook geen prestatie sport. Door het domweg te oefenen kan iedereen het duiken onder de knie krijgen. Het is wel zo dat de ene persoon meer moet oefenen dan de andere persoon maar uiteindelijk lukt het altijd. Naar mate je meer gaat oefenen zal je ook meer watervrij worden. Met watervrij wordt bedoeld de mate waarin je je op je gemak voelt onderwater. Natuurlijk is de opleiding in het begin het meest eenvoudig en zal langzaam wat moeilijker worden

 

De duikopleiding die bij Moby Dick kan worden gevolgd valt onder de Nederlandse Onderwatersport Bond Duiken in stilstaand water(N.O.B.), die weer onder het CMAS valt. De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater

Voorwaarden

– Lid zijn van de NOB;
– minimaal 15 jaar zijn.
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties.

 

 Introductie en kosten

Duiken is een hobby die net als andere hobby’s geld kost. Hoeveel dit precies is, vertellen we op de introductieavonden. Op deze avonden, georganiseerd in september en december of op verzoek als bedrijfsuitje, hoef je enkel je zwemkleding en een handdoek mee te brengen. De entree is gratis. Ben je in bezit van een duikbril, snorkel of flippers, breng deze dan mee. Na afloop van deze avond wordt de nodige informatie verstrekt door de instructeurs. De introductieavonden worden van tevoren aangekondigd in de lokale kranten, op deze website en op onze facebook en twitter-pagina.

Kosten:

5 x Theorielessen:
Inbegrepen
8 x Zwembadlessen:
Inbegrepen
8 x Buitenwater duiken
Inbegrepen
Medische sportkeuring door duikarts
Inbegrepen
Lidmaatschap NOB:
Inbegrepen
Verzekering van de NOB
Inbegrepen
Maandblad “Onderwatersport”
Inbegrepen
Onbeperkt vullen van je duikfles.
Inbegrepen
Totale opleidingskosten:
€ 165,00
Lidmaatschap:
€174,00
Luchtvullingen kunnen in het clubgebouw gratis worden verkregen bij het vulteam of tegen betaling ter plaatse bij verschillende duikwinkels. Er zijn een groot aantal vulplaatsen in Nederland.

Foto: Rob Aarsen