Home » Activiteiten

Moby Dick Sliedrecht is een actieve club. Regelmatig worden duiken georganiseerd in de Grevelingen of in de Oosterschelde. Maar ook wordt duiken in zoetwater niet overgeslagen. Niet alleen in Nederland wordt er in clubverband gedoken. Ook de door leden georganiseerde reizen naar Egypte, Frankrijk, Ierland, Engeland en het Caribisch gebied horen hierbij tot de mogelijkheden.

Onderstaand een overzicht van de meest georganiseerde activiteiten:

Nieuwjaarsduik
Deze duik, die traditiegetrouw jaarlijks in het Oostvoornse meer gehouden wordt, is bedoeld voor alle actieve duikers van O.S.C. Moby Dick Sliedrecht. Als de duikers na een duik van minimaal 20 minuten in water van 2 tot 4 graden met hun uitrusting boven de waterspiegel verschijnen, staat de schnaps op de steiger klaar. Dit smaakt bijzonder goed na de frisse ontmoeting met het koude water! Ook de niet-duikers zijn van harte welkom. Na afloop wordt er gezamenlijk een hapje en een drankje genuttigd in restaurant “De Stormvogel” bij de gelijknamige duikstek.

Nieuwjaarsreceptie
Deze activiteit vindt meestal op dezelfde dag plaats als de Nieuwjaarsduik en hierbij worden alle Moby Dickers met aanhang verwacht in het bijzonder gezellige clubhuis van O.S.C. Moby Dick te Sliedrecht. Hier wordt elkaar al het goede gewenst voor het nieuwe jaar onder het genot van een drankje wat wordt aangeboden door de club.

Officiële eerste buitenduik voor aspiranten 1*
Dit is de eerste buitenduik voor alle aspiranten die in het nieuwe seizoen zijn begonnen aan de N.O.B. duikopleiding. Deze wordt traditiegetrouw gehouden in de Grevelingen (te Dreischor). Na de duik wordt er gezamenlijk afgereisd naar Ouwerkerk om lekker met elkaar te eten, duiken maakt immers hongerig.

Pinksterweekend in Zeeland
Deze gezellige familiebijeenkomst is het hoogtepunt van het seizoen wat geen enkele Moby Dicker mag missen. Tijdens het Pinksterweekend staat iedereen met tentjes, caravans en campers in een kring bij elkaar op een veld. Hier wordt met zijn allen de barbecue aangestoken en is er de ruimte op spelletjes te doen of te relaxen. Ook worden er elke dag één of meerdere duiken gepland op nabij gelegen stekken. Ook de aanwezige kinderen worden niet vergeten. Elke dag worden ze bezig gehouden met de meest leuke activiteiten (waterpistolen e.d. mogen hierbij zeker niet ontbreken!).

Duikexamens
In de maanden juni, september en oktober worden er examens afgenomen door de zeer bekwame Moby Dick instructeurs. Tevens worden er bij voldoende deelname het gehele jaar door losse modules zoals getijdewater, nachtduik, ijsduik en menggas afgenomen.

Ledenvergadering
Een must voor ieder lid. Deze avond vindt plaats in het clubhuis te Sliedrecht. Tijdens deze avond zijn alle leden van harte welkom om over het reilen en zeilen van de club van gedachten te wisselen. Dit zodat het bestuur en de leden, de vereniging op een gezonde manier kunnen laten voortbestaan.

Snertduik
Deze duik is een duik aan het einde van het jaar waarbij de watertemperatuur al behoorlijk gedaald kan zijn. Hij wordt gehouden op de duikstek de Zoeterbout op het Zijpe. Dit is ook een officiële clubduik, waarbij na afloop van de duik de meegebrachte snert genuttigd kan worden en het buiten duiken gezellig met elkaar clubsgewijs afgesloten wordt.